2020 WNBA Finals

Denne finale var fjerde gang i de fem år, siden WNBA skiftede slutspilsformat i 2016, at to hold fra samme konference mødtes i WNBA Finals. I 2016 og 2017 mødtes to hold fra Western Conference, og i 2019 mødtes to hold fra Eastern Conference. Denne finale er også fjerde gang, at de to bedst seedede hold er nået frem til finalen, siden WNBA skiftede slutspilsformater i 2016. Den eneste ikke-top to-seedede, der nåede finalen, var de tredjeseedede Washington Mystics i 2018.

Las Vegas Aces kvalificerede sig til finalen efter at have sluttet på førstepladsen i den regulære sæson, hvilket gav dem en dobbelt-bye til semifinalen. I semifinalen besejrede de Connecticut Sun i fem kampe.

Seattle Storm kvalificerede sig til finalen efter at være endt på andenpladsen i den regulære sæson, hvilket gav dem dobbelt-bye til semifinalerne. I semifinalen besejrede de Minnesota Lynx i en sweep i tre kampe.

The Aces vandt den regulære sæsonserie med 2-0.

Game 1Edit

Den første kamp startede spændt, og første quarter endte 23-21 i Storm’s favør. Storm udbyggede deres føring via et stort andet quarter, som de vandt med femten point. Seattle tog en føring på atten point med sig ind til halvleg. The Aces kom stærkt ud af halvlegen og vandt tredje quarter med femten point og reducerede den samlede føring til tre point. Storm vandt dog fjerde quarter med elleve point og vandt kampen med tretten point i alt. De tager en føring på en kamp i serien bedst af fem.

The Storm blev anført af Breanna Stewart, der noterede sig for 37 point og 15 rebounds. Jewell Loyd bidrog også med 28 point. Sue Bird satte en WNBA-finalerekord i en enkelt kamp for assists i en kamp med seksten. Storm’s bænk bidrog med i alt femten point. The Aces blev anført af Angel McCoughtry med tyve point. A’ja Wilson tilføjede nitten og tre andre spillere scorede tocifret. Aces’ bænk scorede seksten point.

Kamp 2Rediger

Kamp to startede med, at Storm vandt det første quarter med syv point. Aces lavede et lille comeback og vandt andet quarter med et point. Derfor tog Storm en føring på seks point med sig ind til halvleg. Storm vandt tredje quarter med et point og fjerde quarter med seks point og vandt dermed kampen med tretten point i alt. Storm vandt de to første kampe med samme tretten point for at tage en føring på 2-0 i serien.

Fem Storm-spillere scorede tocifret, heraf tre, der scorede mindst tyve point. Breanna Stewart var den førende scorer med toogtyve point, og hun blev tæt fulgt af Alysha Clark og Natasha Howard, der begge scorede enogtyve point. Jordin Canada tilføjede også ti fra bænken. Sue Bird havde to dobbeltcifrede assistkampe i træk, med seksten i den første kamp og ti i denne kamp. The Aces havde i alt fire spillere, der scorede tocifret. De blev anført af A’ja Wilson med tyve, og både Angel McCoughtry og Emma Cannon scorede sytten.

Kamp 3Edit

Som i de to første kampe startede kamp tre tæt, hvor Seattle holdt fast i en 23-21 føring ved slutningen af første quarter. Storm dominerede dog resten af vejen og udkonkurrerede Aces med 69-38 point i de resterende 30 minutter. Sejrmargenen på 33 point var langt den mest skæve i serien, efter at Seattle havde vundet de to første kampe med 13 point hver.

WNBA Finals MVP Breanna Stewart førte passende nok Storm i point endnu en gang med 26 point. Jewell Loyd tilføjede 19 point og et hold-high 9 rebounds, mens Jordin Canada nåede 15 point fra bænken. Alysha Clark og Natasha Howard trak hver syv rebounds og lavede tilsammen 15 point. Sue Bird tilføjede syv assists på vej mod sin fjerde WNBA-titel, alle med Storm. A’ja Wilson førte Aces i scoring og aflevering med 18 point og fire assists. Jackie Young tilføjede 11 point for Las Vegas, mens Carolyn Swords førte Aces i rebounds med 10 point.