Se kildeHood To Coast Relay

Nike Hood To Coast er et næsten 200 miles langt løb, der tiltrækker løbere fra hele USA og andre nationer. Arrangementet betegner sig selv som det største stafetløb i verden med hensyn til det samlede antal deltagere – 12.000 løbere og 3.500 frivillige.

Det første stafetløb startede den 7. august 1982 og blev organiseret af arkitekten Bob Foote fra Portland. Otte hold af ti løbere løb fra Timberline Lodge – på Mount Hood’s 6.000 fods højde – til Pacific City, en lille by ved Stillehavet. I 1989 flyttede arrangørerne målstregen nordpå til Seaside og udvidede holdstørrelsen til 12 løbere. Arrangementet omfatter nu også en stafetløbsstafet og en gymnasieholdkonkurrence, som begge starter i Portland og slutter i Seaside.

Den nuværende 197-mile (317 km) bane varierer en smule fra år til år. Den er opdelt i etaper, der varierer fra ca. 3,5 til ca. 7,5 miles i længde, og hver løber tilbagelægger i gennemsnit ca. 16 miles på tre etaper. Selv om løbet tiltrækker eliteatleter, tilhører det de almindelige løbere og en lang række frivillige og løbsarbejdere. Hood To Coast er et skuespil med dekorerede varevogne og udklædte løbere, hvoraf mange rejser fra hele USA år efter år for at deltage.

Hood To Coast er vokset sammen med et boom inden for løb. Siden slutningen af 1990’erne er alle tilmeldinger blevet accepteret gennem et lotteri, og alle 1 000 holdpladser er blevet fyldt op den første dag, hvor tilmeldingerne blev accepteret. Som det er tilfældet med de fleste større løb, er indsamling af midler til velgørenhed for nylig blevet en mere betydningsfuld del af arrangementet. I 2008 indsamlede Hood To Coast-løberne f.eks. 290 000 USD til American Cancer Society.