Kimbo Slice

Vuonna 2005 Slice aloitti kamppailulajien harjoittelun Freestyle Fighting Academyssa Marcos Avellanin ja David Avellanin johdolla. Aluksi Slice harjoitteli yksinomaan katunyrkkeilyä keskittyen paljasnyrkkeilytekniikoihin, likaiseen nyrkkeilyyn clinchistä ja kyynärpäätekniikoihin – mutta sitten hän alkoi kiinnostua MMA:sta. Slice allekirjoitti sopimuksen MMA-debyyttinsä entistä WBO:n raskaansarjan mestaria ja olympiakultaa voittanutta nyrkkeilijä Ray Merceriä vastaan Cage Fury Fighting Championships 5 -tapahtumassa Atlantic Cityssä 23. kesäkuuta 2007. Kuukautta ennen ottelua Slice vaihtoi leiriä ja siirtyi eläkkeelle jääneen MMA-ottelijan Bas Ruttenin ja nyrkkeilykouluttaja Randy Khatamin valmennettavaksi Ruttenin koulussa, EliteMMA:ssa, Thousand Oaksissa, Kaliforniassa.

Slice debytoi MMA:ssa Merceriä vastaan Cage Fury Fighting Championships 5:ssä, Atlantic Cityssä 23. kesäkuuta 2007. Ottelu oli suunniteltu kolmen erän mittaiseksi näytökseksi, jossa hyödynnettiin kaikkia MMA-taistelun ammattilaissääntöjä. Slice voitti Mercerin giljotiinikuristuksella 1:12 ensimmäisessä erässä. CFFC V myi 20 000 ppv-ostosta Ottelun jälkeisessä haastattelussa Slice totesi, että hän haluaisi otella David ”Tank” Abbottia vastaan. Abbott, joka oli katsojana, nousi istuimeltaan ja hyväksyi kutsun. Yksi CFFC:n otteluvalmistelijoista pyysi Slicelta vakuutusta, jotta 12. lokakuuta Cage Fury Fighting Championships 6 -tapahtumassa järjestettävä ottelu Slicen ja ”Tank” Abbottin välillä voitaisiin järjestää. Tämä tapahtuma peruttiin myöhemmin mainoskiistan vuoksi. Lokakuun 11. päivänä 2007 ProElite ilmoitti tehneensä sopimuksen Slicen kanssa ja että hän debytoisi 10. marraskuuta 2007 EliteXC:ssä. Alun perin hänen piti tehdä ammattilais-MMA-debyyttinsä Mike Bourkea, uudistunutta katutaistelijaa vastaan, mutta Bourken olkapäävamman vuoksi hän joutui kohtaamaan Bo Cantrellin. Slice voitti Cantrellin 19 sekuntia ensimmäisen erän jälkeen alistamalla iskujen takia.

Elite XCEdit

16. helmikuuta 2008 Slice otteli Tank Abbottia vastaan EliteXC: Street Certified -tapahtuman päätapahtumassa. Hän voitti KO:lla 43 sekuntia ensimmäisen erän jälkeen iskujen seurauksena. Ottelussa hänen painonsa ilmoitettiin kaikkien aikojen alhaisimmaksi 234 lb (106 kg), joka on kaukana hänen katuottelupäivistään, jolloin hän painoi 280 lb (130 kg).

Toukokuun 31. päivänä 2008 Slice otteli kaikkien aikojen ensimmäisen parhaaseen katseluaikaan televisioverkossa esitetyn seka-urheilutapahtuman EliteXC: Primetime pääottelussa. Vaikka yksi tuomareista arvioi kummankin ottelijan voittaneen yhden kahdesta ensimmäisestä erästä, Slicen vastustaja James Thompson voitti molemmat erät kokonaispistein ottamalla Slicen toistuvasti maahan ja lyömällä. Kolmannen erän alkusekunneilla Slice kuitenkin heitti Thompsonin vasempaan korvaan haymakerin, joka repi Thompsonin kukkakaalin. Tätä seurasi pian kolme vastaamatonta lyöntiä seisovaan Thompsoniin, mikä johti tuomarin keskeytykseen ja Slicen kiisteltyyn voittoon. EliteXC:n kilpakumppani Brett Rogers suhtautui Slicen voittoon erityisen kriittisesti, kutsuen Slicen esitystä ”roskaksi” ottelun jälkeisessä haastattelussa. Myös Frank Mir kritisoi Slicea ja totesi haastattelussa, että ”joka kerta kun Kimbo Slice ottelee, se asettaa (mixed martial arts) taaksepäin”.

4. lokakuuta 2008 Kimbo Slice vs. Ken Shamrock -ottelun piti tapahtua BankAtlantic Centerissä Sunrisessa, Floridassa osana CBS:n Saturday Night Fights -ohjelmaa. Shamrock sai kuitenkin viillon vasempaan silmäänsä lämmittelyssä vain tunteja ennen ottelun alkua. Näin ottelupäällikkö Jeremy Lappenin tehtäväksi jäi valita korvaaja otteluun. Vaihtoehtoina olivat Seth Petruzelli, Aaron Rosa ja Frank Shamrock. Slicen tiimi ilmoitti, etteivät he halunneet hänen otelleen Frankia vastaan, vaikka heille tarjottiin kuinka paljon rahaa, joten Lappen päätti, että Petruzelli oli paras vaihtoehto pääotteluun. Slice suostui otteluun saatuaan palkankorotuksen ja otti 500 000 dollaria. Petruzelli voitti Slicen TKO:lla 14 sekunnin kuluttua ottelun ensimmäisestä erästä.

Haastateltuaan Orlandon radio-ohjelmassa The Monsters in the Morning kaksi päivää ottelun jälkeen Seth Petruzelli kertoi, että tarjotessaan hänelle paikkaa päätapahtumassa EliteXC:n promoottorit lisäsivät rahallisia kannustimia saadakseen hänet luopumaan tiettyjen ottelutekniikoiden käyttämisestä Slicea vastaan yrittäessään suojella suhteellisen kokematonta internet-tähteään.

Promoottorit tavallaan vihjailivat minulle ja he antoivat minulle rahaa, jotta voisin seistä ja heittää hänen kanssaan, he eivät halunneet minun kaatavan häntä. Sanotaan nyt vaikka näin. Kannatti yrittää seistä ja lyödä häntä.”

Tämä lisäsi CBS:n ja EliteXC:n kiistelyä Slicen edustamisesta huippukamppailijana. Floridan Department of Business and Professional Regulation aloitti alustavan tutkinnan ottelun tapahtumista ja sen lopputuloksesta.

Petruzelli kuitenkin perui tämän lausunnon muutamaa tuntia myöhemmin väittäen MMA-sivuston FiveOuncesofPainin jatkohaastattelussa.com, että hänen aiemmat kommenttinsa The Monstersista oli tulkittu väärin.

Mitä oli tarkoitus sanoa, oli se, että halusin pitää ottelun pystyssä itselleni, koska tiesin, että se oli se, mitä yleisö, promoottorit ja kaikki halusivat nähdä, koska se on jännittävämpää kuin pelkkä jonkun maahan vieminen. Se oli vain minun juttuni. Halusin pitää ottelun jännittävänä, joten päätin pitää sen pystyssä. Sillä ei ollut mitään tekemistä kenenkään muun kanssa. Se oli vain minun asiani.

23. lokakuuta 2008 Floridan elinkeino- ja ammattisäännöstön osasto saattoi ottelua koskevan tutkimuksensa päätökseen eikä löytänyt mitään väärinkäytöksiä. Lokakuun 2008 loppuun mennessä EliteXC joutui hakeutumaan konkurssiin. Monet mixed martial arts -yhteisössä, mukaan lukien yrityksen johtava konsultti Jay Thompson, katsoivat EliteXC:n ja ProEliten epäonnistumisen johtuvan Slicen tappiosta Seth Petruzelliä vastaan.

Ultimate Fighting ChampionshipEdit

Eliten Xtreme Combatin lopetettua toimintansa Dana White ilmoitti, että jos Slice haluaisi kilpailla Ultimate Fighting Championshipissä, hänen täytyisi voittaa tiensä sinne kilpailemalla Ultimate Fighter -televisiosarjassa. White jatkoi sanomalla, että hän saattaisi luoda raskaan sarjan vain Kimbo Slicea varten, jos tämä haluaisi mukaan. Tuosta lausunnosta tuli totta 1. kesäkuuta, kun Yahoo.comin Kevin Iole ilmoitti, että Slice osallistuisi The Ultimate Fighteriin: Heavyweights.

Sarjan valmentajina toimivat Quinton Jackson ja Rashad Evans, molemmat entisiä UFC:n kevyen raskaansarjan mestareita. Slice oli Rampagen ykkösvalinta ja kokonaisuutena toinen valinta. Sarjan ensimmäisessä ottelussaan Slice hävisi Roy Nelsonille TKO-tappiolla toisessa erässä toistuvien päähän kohdistuneiden lyöntien jälkeen ristiselkäasennossa. Myöhemmin Slice kieltäytyi mahdollisuudesta ottaa Matt Mitrionen paikka puolivälierissä, kun paljastui, että hänellä oli niveltulehdus polvessaan.

Slice otteli Houston Alexanderia vastaan 5. joulukuuta 2009 The Ultimate Fighterissa: Heavyweightsin finaalissa 215 kilon pyyntipainossa. Taistelussa, jonka monet uskoivat, ettei hän lähtisi ensimmäisestä erästä, Alexander sen sijaan vietti suurimman osan ensimmäisestä ja kolmannesta erästä kiertelemällä Slicea alustavasti ja vähän sitoutuen. Toisessa erässä Slice kuitenkin iski Alexanderille selkään suplexin, joka saattoi hyvinkin kallistaa tuomareiden pistetaulukon hänen edukseen. Slice voitti ottelun yksimielisellä päätöksellä (29-28, 29-28 ja 30-27) ja Alexander erotettiin promootiosta vain päiviä myöhemmin.

8. toukokuuta 2010 Slice teki maksullisen ja virallisen raskaan sarjan debyyttinsä UFC 113 -ottelussa Matt Mitrionea vastaan häviten toisessa erässä TKO:lla. Tappion jälkeen Dana White totesi, että kyseessä oli ”todennäköisesti Kimbon viimeinen ottelu UFC:ssä”. Hänen vapautumisensa vahvistettiin seuraavana päivänä, yhdessä welterweight Paul Daleyn kanssa.

Bellator MMAEdit

Tammikuun 16. päivä 2015, lähes viisi vuotta viimeisestä MMA-ottelustaan, Bellator MMA ilmoitti, että Slice oli allekirjoittanut moniottelusopimuksen. Hän voitti Ken Shamrockin ensimmäisen erän TKO:lla 19. kesäkuuta debyytissään Bellator 138 -tapahtumassa. Jotkut tarkkailijat totesivat, että ottelu vaikutti sovitulta, kuten ammattilaispainiottelu. Bellatorin kommentaattori Jimmy Smith syytti ottelun näyttävän siltä kuin se näytti Shamrockin tekniikan ja kestävyyden puutteelta ja sanoi, että jos ottelu oli järjestetty, Bellator ei ollut mukana sopimuksessa.

19. helmikuuta 2016 Bellator 149:ssä Slice kohtasi Dada 5000:n. Kaksikolla oli suuri kilpailu välillään johtuen heidän vanhasta katuotteluperinnöstään, joka heillä oli Perrinessä, Floridassa. Ensimmäisessä erässä molemmat ottelijat kaasuttelivat lähes välittömästi, ja Slice voitti tapahtumattoman ottelun TKO:lla, kun Dada romahti ilmeisestä uupumuksesta kolmannessa erässä. Ottelun jälkeen kerrottiin, että Slice oli epäonnistunut ennen ottelua tehdyssä huumetestissä. Laboratoriotuloksista löytyi jälkiä anabolisesta steroidista nandrolonista. Hänellä todettiin myös kohonnut testosteroni/epitestosteroni (T/E) -suhde, joka oli 6,4:1, mikä ylittää suurimman sallitun 4:1:n rajan. Toukokuun 2. päivänä 2016 paljastui, että Slice oli sopinut Texas Athletic Commissionin kanssa 2 500 dollarin sakosta ja lisenssin peruuttamisesta Texasin osavaltiossa. Myös ottelun tulos on muutettu ei-kilpailuksi. Huolimatta siitä, että kriitikot arvostelivat ottelua laajalti, se keräsi noin 2,5 miljoonaa katsojaa kotitalouksissa, mikä rikkoi Bellatorin ennätyksen 2,4 miljoonaa katsojaa, joka oli asetettu ottelulla Kimbo vs. Shamrock.

Huhtikuussa 2016 Bellatorin pääjohtaja Scott Coker ilmoitti ESPN:n SportsCenter-ohjelmassa, että Slice ottelisi uusintaottelun James Thompsonia vastaan Bellator 158:n päätapahtumassa, joka järjestettäisiin 16. heinäkuuta 2016 Lontoossa O2-areenalla. Slice kuoli sydämen vajaatoimintaan ennen kuin ottelu ehdittiin toteuttaa.