Jacksonville Bank Marathon, Half Marathon & 5K

Sunnuntai, 5. tammikuuta 2020 – Jacksonville, FL – Ratakartta

Yksi osavaltion vanhimmista juoksutapahtumista, Jacksonville Bank Marathon, Half Marathon & 5K alkaa ja päättyy Bolles Schoolissa, ja se on USA Track and Fieldin sertifioima tapahtuma, mikä tarkoittaa, että juoksijat voivat käyttää tässä tapahtumassa juoksemaansa aikaa Bostonin maratonille.

Kilpailua kutsutaan usein ”etelän nopeimmaksi maratoniksi”, ja sen rata kulkee enimmäkseen tasaisessa ja varjostetussa maastossa – noin 80 prosenttia radasta on varjostettua – Jacksonvillen kaduilla ja St. John’s River -joen varrella keskustassa.

Kilpailun järjestäjät huomauttavat, että reitillä ei ole ”kukkuloita, siltoja tai ylikulkusiltoja”, minkä pitäisi tehdä kilpailusta todella nopean monille juoksijoille sekä erinomaisen paikan henkilökohtaisten ennätysaikojen tekemiseen.

Koulun lähtöviivalta (osoitteessa 7400 San Jose Boulevard) 13,1 mailin puolimaratonin rata kulkee samaa reittiä kuin 26 mailin maraton.2 mailin maratonreittiä hieman seitsemän mailin merkin jälkeen, jolloin puolimaratonin juoksijat erkanevat täyspitkän juoksun juoksijoista ja yhtyvät Scott Mill Roadille.

Matkan varrella radalla on joitain hyvin pieniä korkeuserojen muutoksia, mutta kaiken kaikkiaan radan korkeusasema pysyy suurelta osin samana koko kilpailun ajan. Molemmat kilpailut päättyvät takaisin Bolles Schoolin yleisurheilukeskukseen, eikä puolimaratonin rata vie juoksijoita Forest Circle -osuuden ympäri kilpailun toisella puoliskolla.

Kilpailun sää & Ilmasto

Jacksonville sijaitsee osavaltion koilliskulmassa, vain lyhyen ajomatkan päässä Floridan ja Georgian osavaltiorajalta etelään, ja sen tammikuun lämpötilat vaihtelevat tyypillisesti keskimäärin 45°F ja 64°F välillä, kun taas sademäärät ovat keskimäärin hieman alle 3.4 tuumaa, mikä tekee siitä yhden kaupungin kuivimmista kuukausista vuodessa.

Kilpailupäivänä (5. tammikuuta) keskilämpötila on 45°F ja keskilämpötila 64°F.