Vem vann NASCAR-loppet i går? Fullständigt resultat från söndagens lopp i Dover

Föraren som vann den bakre delen av NASCAR Cup Series dubbeltävling lördag-söndag i helgen på Dover International Speedway såg till att det inte blev någon dramatik i kvällsloppet.

Det fanns dock mer än tillräckligt med spänning i kampen mellan lagkamrater om den sista platsen i Cup-slutspelet.

NASCAR PLAYOFF BUBBLE: Uppdaterad poängställning efter Dover

Säsongsmästaren Kevin Harvick svepte över de två första etapperna och loppet på söndagen, och körde över mållinjen 3,525 sekunder före tvåan Martin Truex Jr, som slutade tvåa i båda etapperna av Drydene 311-tvåan efter att ha kört trea i vart och ett av de fem föregående loppen.

Nedan finns mer om Harvicks seger, plus de fullständiga resultaten från söndagens lopp i Dover.

Vem vann NASCAR-loppet igår?

Harvick tog sin serieledande sjunde seger för säsongen, sin tredje på Dover och den 56:e i karriären, vilket gör att han tillsammans med Kyle Busch ligger på nionde plats genom tiderna. Segern var den 700:e i serien för Ford.

Harvick återfick också övertaget i sin kamp med Denny Hamlin, som tog sin sjätte seger för säsongen i lördagens premiär.

Mer: Med Denny som vann igår behövde vi vinna idag, och vi behöver alla poäng vi kan få”, sa Harvick.

Harvick tog hem mästerskapet för den ordinarie säsongen – och de 15 playoff-poängen som följer med det – efter sin seger i första etappen, med nästa lördags lopp på Daytona International Speedway kvar att köra.

NASCAR-resultat på Dover

Jimmie Johnson körde trea efter att ha spelat på två däck och tagit en kortvarig ledning från depåvägen under den sjunde och sista varningen för Corey LaJoies snurr på varv 289 av 311. Den sjufaldige mästaren hade samlat sig efter en hastighetsöverträdelse i gropen på varv 102 som skickade honom till baksidan av fältet för en omstart på varv 107.

Johnson förlorade positioner till Harvick och Truex under den sista 17 varv långa körningen men lyckades hålla sin Hendrick Motorsports-teamkamrat William Byron bakom sig. Byron kom hem som fyra, vann sju poäng på sin veteranteamrat – tack vare bättre resultat i etapperna – och tog fyra poängs försprång till Johnson för den 16:e och sista slutspelsplatsen inför lördagens ordinarie säsongsfinal på Daytona.

Alex Bowman körde femma, vilket gav Hendrick tre av de fem bästa platserna. Joey Logano, Aric Almirola, Brad Keselowski, Austin Dillon och Cole Custer kompletterade topp 10.

Nedan följer de fullständiga resultaten från söndagens Drydene 311 på Dover.