Fredericksburg Blue & Gray Half Marathon & 5K

Sunnuntai, 6. joulukuuta 2020 – Fredericksburg, VA – Reittikartta

Huomautus: Tälle tapahtumalle on saatavilla virtuaalinen vaihtoehto. Ilmoittautumistiedot ovat alla.

Tässä historiallisessa Virginian kaakkois-Virginian kaupungissa syksyn loppuviikoilla ja talven alkuviikoilla järjestettävä kilpailu juostaan tänä vuonna jo 20. kertaa radalla, joka kulkee kaupungin keskusta-alueiden läpi, Mary Washingtonin yliopiston kampuksen ohi ja kaupungin sydämen läpi virtaavan Rappahannock-joen vesiä pitkin.

Old Mill Parkissa sijaitsevalta lähtöpaikalta juoksu kulkee kaupungin läpi ulos- ja taaksepäin suuntautuvaa monisilmukkaista rataa, joka vie juoksijat Rappahannockin kanavaa pitkin, jossa juoksijat seuraavat sen varrella kulkevaa kanavapolkua.

Toistettuaan yhden kierroksen ja ohitettuaan Old Mill Parkin juoksijat jatkavat Rappahannockin kanavaa pitkin, mutta tällä kertaa he jatkavat matkaa Fall Hill Avenueta pitkin ja nousevat radan ainoaan huomattavaan kukkulaan, jonka korkeusasema muuttuu 200 jalkaa alle puolen kilometrin matkalla. Kukkulan jälkeen juoksijat seuraavat Fall Hill Avenueta ja Shelton Boulevardia, jossa he kääntyvät ympäri lähellä Marks & Harrison Amphitheatrea ja laskeutuvat alas Fall Hilliä.

Siitä eteenpäin juoksijat kulkevat toisen kierroksen Fredericksburgin keskustan halki ja palaavat takaisin kohti maaliviivaa Old Mill Parkissa.

Kilpailu juostaan, kuten järjestäjät sanovat, riippumatta siitä, sataa, sataa lunta tai paistaa aurinko. Puolimaratonille on asetettu 3 tunnin ja 30 minuutin aikaraja.

Rappahannock-joki Fredericksburgissa, Va. (Kuva: justin.critzer/flickr)

Kilpailu Sää & Ilmasto

Sijaitsee Pohjois-Virginiassa, noin tunnin ajomatkan päässä Washington D.C:stä, Fredericksburgissa vallitsee tyypillisesti viileästä kylmään vaihteleva sää loppusyksyn ja alkutalven viikoilla, ja sademäärät ovat suhteellisen tasaisia koko vuoden ajan.

Joulukuussa lämpötilat vaihtelevat 27°F:n ja 49°F:n välillä, ja sademäärät ovat keskimäärin vajaat 3,3 tuumaa kuukauden aikana.

Kilpailupäivänä (joulukuun 6. päivä) keskimääräinen matalimmillaan lämpötila on 30°F:n ja korkeimmillaan 53°F.