Wie won gisteren de NASCAR-race? Volledige resultaten van de race op zondag in Dover

De coureur die afgelopen weekend op Dover International Speedway de tweede race van de zaterdag- en zondagdubbelwedstrijd in de NASCAR Cup Series won, zorgde ervoor dat er geen drama was in de nachtwedstrijd.

Er was echter meer dan genoeg spanning in de strijd tussen teamgenoten om de laatste plaats in de Cup play-offs.

NASCAR PLAYOFF BUBBLE: Bijgewerkte puntenstand na Dover

Regulier-seizoenskampioen Kevin Harvick veegde de eerste twee ritten en de race zondag, over de finishlijn met 3,525 seconden voorsprong op runner-up Martin Truex Jr, die tweede werd in beide etappes van de Drydene 311 twinbill na derde te zijn geworden in elk van de vorige vijf races.

Hieronder staat meer over Harvick’s overwinning, plus de volledige resultaten van de race van zondag in Dover.

Wie won de NASCAR race gisteren?

Harvick veroverde zijn zevende overwinning van het seizoen, zijn derde in Dover en de 56e uit zijn carrière, waarmee hij samen met Kyle Busch negende aller tijden staat. De overwinning was de 700e in de serie voor Ford.

Harvick kreeg ook weer de overhand in zijn strijd met Denny Hamlin, die in de opener van zaterdag zijn zesde zege van het seizoen behaalde.

MORE: Kijk NASCAR-races live met fuboTV (7 dagen gratis proberen)

“Met Denny die gisteren won, moesten we vandaag winnen, en we hebben alle punten nodig die we kunnen krijgen,” zei Harvick.

Harvick heeft het reguliere seizoenskampioenschap – en de 15-playoff-puntenbonus die daarmee gepaard gaat – na zijn Stage 1-zege beklonken, met de race van volgende week zaterdag op Daytona International Speedway die nog moet worden verreden.

NASCAR results at Dover

Jimmie Johnson werd derde nadat hij op twee banden had gegokt en een kortstondige voorsprong nam vanaf pit road onder de zevende en laatste caution voor de spin van Corey LaJoie in ronde 289 van 311. De zevenvoudig kampioen was teruggekomen van een snelheidsovertreding op ronde 102 die hem naar de achterkant van het veld stuurde voor een herstart in ronde 107.

Johnson verloor posities aan Harvick en Truex tijdens de laatste 17 ronden tellende run, maar slaagde erin om zijn Hendrick Motorsports teamgenoot William Byron achter zich te houden. Byron kwam als vierde thuis, won zeven punten op zijn veteraan teamgenoot – dankzij betere resultaten in de etappes – en nam een voorsprong van vier punten op Johnson voor de 16e en laatste play-off plek in de reguliere seizoensfinale van zaterdag op Daytona.

Alex Bowman liep vijfde, waardoor Hendrick drie van de top vijf posities kreeg. Joey Logano, Aric Almirola, Brad Keselowski, Austin Dillon en Cole Custer vervolledigden de top 10.

Hieronder vindt u de volledige resultaten van de Drydene 311 van zondag in Dover.